onsdag 4. juni 2014

Klatresamling sammen med DNT, fjellsportgruppa i Romsdalen!

Fredag 30. april dro vi innover til Åndalsnes. Første kvelden dro vi på Trollsvaet. Det er et klatrefelt med både bolta ruter og med mulighet for klatring på egne sikringer. Her var vi et par timer. Årets første uteklatring, så greit å få prøvd seg litt for en skal klatre "skikkelig" dagen etter....Lørdag våknet vi til litt kjølig vær. Det var bare å kle godt på seg og møte opp til dagens klatretur.
Da dro vi til Norasvaet!


Vi startet ved foten av fjellet. Vi delte oss i tre klatrelag, to lag på tre personer og et lag på to personer. Klatreturen gikk over tre taulengder.På toppen ble det tid til litt skravling og litt mat.Før det var å gå langs hyllene for å finne rapellfestet og ta to rappeller ned!Etter en matpause, dro vi opp på Hornaksla. Der er det et klatrefelt med mulighet for å trene på klatring på egne sikringer og bolta ruter. Der fikk jeg øvd meg litt på svaklatring og å stole på klatreskoa.....

Søndag våknet vi til strålende sol! Da kjørte vi opp på Hornaksla og etter en vandring i krattskogen, fant vi innsteget til klatreruta " Ingrid Espelid" (gradert grad 5).

Fra standplass på første taulengde, ser opp på andre taulengde.

Fra standplass på andre taulengde, ser opp tredje taulengde.

Utsikt nedover fra standplasshylla på tredje taulengde - sug i magen!!

Utsikten fra topphylla på tredje taulengde!
Der ble det en kort matpause mens turledere rigget litt. Vi gikk langs en lang hylle som går fra topphylla og ned til bunnen av fjellet igjen. Helt på slutten gikk de tøffeste helt ned mens pinglene rappellerte ned siste hylla.

Der har jeg vært!!!

1 kommentar:

  1. ååå... Det kiler i magen bare av å se på bildene!! Flotte bilder, og jeg digger at hjelmen din er lilla :-D

    SvarSlett