søndag 8. desember 2013

Høstferietur

I år hadde jeg og Alexander bestemt oss for hytte-til-hytte-tur. Den beste muligheten for oss, var Skorgedalsbu - Måssvassbu.

Mandag utpå dagen dro vi til Isfjorden og kjørte opp i Skorgedalen. Derfra er det bare 15 min å gå fra parkeringsplassen til Skorgedalsbu. Det er en stor flott hytte, og vi fikk bo der alene!Var tungt vær med regn denne dagen, så ganske gjørmete. Det lyste opp utover dagen og ble opphold. Vi bestemte oss for å gå opp slalombakken og se på utsikta mot Breivikskaret. Nydelig, ikke sant?Var ganske lavt skydekke denne dagen, så turde ikke starte på topptur, som f eks Skarven i dag. Til middag denne dagen, ble det Joikaboller med stappe og vi hadde med en del snop vi koste oss med mens vi las bok og spilte jatzy. Her sov vi;


Vi sov utmerket godt til kl ni, da våkna vi av brannalarmen! Etter sjekking av hytta, var det nok bare intens tørking av klær som hadde lagd masse damp. Det slutta når vi lufta hytta skikkelig. Etter en solid frokost, bestemte vi oss for en liten tur ned til Åndalsnes sentrum. Guttungen hadde ikke solide nok sko når det skulle bli så vått, så vi dro på Outleten og kjøpte skikkelige støvler.

Vi hadde tenkt å gå fra Skorgedalen, men fant ut at elva var så stor, at det ble vanskelig å krysse den på vadestedet. Området er et eneste gjørmehav også, nå som det kjører så mye anleggsmaskiner der oppe. Bestemte oss da for å kjøre opp på Kavli og gå via Loftskaret istedet - denne turen;

http://romsdal.com/romsdal/romsdal2010.nsf/route.xsp?id=FH7JACSS

Vi parkerte på parkeringsplassen og gikk opp til Loftskarsetra. Der tok vi en vel fortjent matpause!


Elva gikk stor oppover Loftskaret og det var Alexander opptatt av. Vi så blant annet en stein som sto og balanserte i elva:


Så var det å begynne oppstigningen mot Loftskaret, utrolig fint der oppe selv om været ikke var det beste.Når vi kom over skaret, måtte vi følge elva nedover dalen.


Når vi kom til vadestedet, så ble det klart at her kan vi ikke krysse, pga at elva var så stor! Vi fulgte da elva nedover et stykke og fant et sted å passere der det var steiner over. Det gikk greit. Turen derfra og til Måsvassbu var lang og dryg med pissregn... Synes det gikk en evighet før vi fant broen og veien mot Måsvassbu.


Når vi kom dit, var det allerede en familie der - til stor lykke for Alexander - tre barn han kunne leike med!! Vi spiste pølse og stappe til middag og vi koste oss i hytta sammen med den andre familien - til glede for begge. Det ble ro til slutt på loftet men ute raste et forferdelig vær! Det regnet og blåste....

Dagen etter skulle våre medbeboere ut å fiske, så vi fikk båtskyss over Måsvatnet. Det var deilig og sparte oss for en lang trask. Mor var veldig bekymret for elvepasseringen.... Vi såg når vi passerte forbi Klauva, at det var kommet hvitt oppå toppen! I retrospekt, så var det kanskje litt seint på året for en sånn tur....

Jeg observerte elva mens vi gikk oppover mot vadestedet, men elva gikk enda større enn dagen før. Vi kunne i dag ikke komme oss over stedet der vi gikk på steiner dagen før heller. Vi gikk da oppover og klarte å finne et sted der det kun var et sted vi måtte virkelig vade. Det ble noen våte sko dessverre... Rimelig utrivelig å vandre videre mens det surkler mellom tærne. Vi tok kun korte pauser for å slippe å bli kalde, men på Loftskarsetra MÅTTE vi ha en matpause.

Sjelden har vi blitt så glade for å se bilen vår! Og såå deilig å få skifte til helt tørre klær :D  Når vi var ferdigskiftede og hadde satt oss i bilen, øste regnet ned!

Men en flott tur, som anbefales - i finvær ;)3 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en flott tur selv om været ikke var det beste, sånt skaper gode minner!
  Ha en fin førjulstid :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Fantastiska bilder, trots väder och vindar!
  Vilket fint äventyr!

  SvarSlett
 3. Åhh, no fikk i lyst på langtur :)

  SvarSlett