fredag 12. desember 2014

Nordre Trolltind!

Dette ble årets eneste nye topptur. Jeg må si, jeg har gått mye i Rauma-fjella. Det er mange fine fjellturer der - men Nordre Trolltind var noe av det mest spektakulære jeg har gått! Dette var et minne for livet i herlig, klart høstvær.

Vi kjørte inn til Sogge Camping og parkerte bilene der. Vi begynte å gå opp stien til Norafjellet, der jeg var å klatret tidligere på året. Vi tok første matpause rett under toppen på Norafjellet. Virkelig flott utsikt!


Når vi bikker over toppen av Norafjellet, så ser en rett oppi "botn" der Adelsbreen ligger og Trollklørne ruver over oss.


Og da er det bare å starte på ura.


Så kom vi opp til Adelsbreen, den var sterkt nedsmeltet. Den hadde ikke fått tilført snø med den snøfattige vinteren vi hadde og med den varme sommeren, så var det bare blåis. Uten stegjern, var det ikke forsvarlig å gå på breen. Så da fulgte vi baksiden av fjellet opp istedet - og ble belønnet med:

Spektakulære juv:

Helt utrolig fantastisk utsikt, det ble jo til at vi gikk "på kanten av Trollveggen"!

Her ser du "ryggen" vi fulgte oppover til Nordre Trolltind. Skikkelig spennende klyving!


En måtte jo stadig vekk stoppe og se på utsikten og kjenne på magesuget helt på kanten.... Skrekkblandet fryd!

Her er første pulje på vei opp siste klyvepartiet mot toppen:


Og helt på toppen - hva må en gjøre da på et slikt luftig sted?? Jo; kikke utfor kanten selvfølgelig!!!

Vi gikk helt utpå kanten på eggen mot Store Trolltind - så langt en kunne komme uten å ta frem tauet!

Utsikten ned der er som følger:


Og en kan ikke annet enn å føle seg lite når giganter som Trollveggen, Store Vengetind, Store Trolltind og Romsdalshorn er dine nærmeste naboer....

Obligatorisk toppbilde:Dette var en lang, tung tur. En starter på 49 moh og går opp til 1452 moh. Men det er så verdt det! En helt utrolig utsikt og magesug-faktoren er høy! Anbefales sterkt - denne er den fineste fjellturen jeg har gått i Rauma så langt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar