lørdag 21. september 2013

Romsdalseggen ekstrem - uten tau!

Gjentok suksessen fra i fjor med Romsdalseggen - ekstrem.

Vi startet i Vengedalen der det var sool og varmt. Vi gikk bratt opp renna til Holstind (778 moh), med utsikt til fantastiske fjell:


Etter den bratta, var det på tide med litt mat. 

Så fortsatte vi videre opp mot Blånebba - bratt brattere 

Etter litt leiting, fant vi rampen opp mot Blånebba med klivesekvensen. Denne gangen hadde vi ikke med tau, så det var bare å bite høydeskrekken i seg og gjøre det....

Rimelig fornøyde med oss selv når vi nådde toppen på Blånebba (1320 moh). Dette er høyeste punktet på Eggen og det var på tide med litt påfyll igjen. Upåklagelig utsikt får en si!
Og så var det bare sjarmøretappen igjen da. Flott sikt og gange i singlet og shorts :)
Ruta ned fra Blånebba, jeg står der du begynner på "normalruta"

Så ruslet vi bortover, hadde god tid til bilder 

Så var det å begynne opp Mjølvafjellet(1216 moh). Her er det sikret med kjettinger, men er fortsatt luftig... og her er den smaleste delen av RomsdalseggenTilbakeblikk mot Blånebba:

Så gikk turen videre over ryggen mot Nesaksla (808 moh). Virkelig flott utsikt! Ned Nesaksla testet vi de nye trappene, flott forbedring siden sist. De er ikke ferdige her ennå, og jeg må nok tilbake! 

Dette FANTASTISKE bildet er tatt av Magnus Brandshaug og viser store deler av ruta: Tusen takk til Randi Sunde og Magnus Brandshaug for en utrolig flott tur!! Neste år??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar